Realizacija osam projekata javnih radova u Čačku

Bez autora
Jul 16 2012

Na području grada Čačka počela je realizacija osam projekata javnih radova u okviru Lokalnih akcionih planova zapošljavanja. Kroz javne radove 74 nezaposlena lica sa evidencije Filijale Čačak će zasnovati radni odnos na određeno vreme do četiri meseca.Pored JU "Turistička organizacija Čačka" Čačak, kojoj su odobrena tri projekta koja se odnose na uređenje Ovčarsko-kablarske klisure i Ovčar banje, projekti su odobreni i Gradskoj biblioteci "Vladislav Petković Dis" Čačak za projekat "Inkluzija knjigom", JKP "Gradsko zelenilo" Čačak za projekat uređenja javnih zelenih površina...

Realizacija osam projekata javnih radova u ČačkuNa području grada Čačka počela je realizacija osam projekata javnih radova u okviru Lokalnih akcionih planova zapošljavanja.

Kroz javne radove 74 nezaposlena lica sa evidencije Filijale Čačak će zasnovati radni odnos na određeno vreme do četiri meseca.

Pored JU "Turistička organizacija Čačka" Čačak, kojoj su odobrena tri projekta koja se odnose na uređenje Ovčarsko-kablarske klisure i Ovčar banje, projekti su odobreni i Gradskoj biblioteci "Vladislav Petković Dis" Čačak za projekat "Inkluzija knjigom", JKP "Gradsko zelenilo" Čačak za projekat uređenja javnih zelenih površina, JP "Moravac" Mrčajevci za projekat uređenja javnih površina okolnih mesnih zajednica i uspostavljanje novih deponija-lokacija za sakupljanje i odvoženje otpada, JKP "Komunalac" Čačak za projekat čišćenja i sređivanja javnih površina u gradu koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Čačak za projekat razvijanja servisa personalne asistencije.

Ukupna vrednost projekata je 11,4 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Čačka i budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja

Zaposlenima na poslovima javnih radova mesečno će biti isplaćivane zarade prema stepenu stručne spreme i to 20.000 za I i II stepen, 22.000 za III i IV, 23.000 za V i VI i 24.000 za VII stepen stručne spreme.

Javni radovi organizuju se radi zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih kategorija nezaposlenih lica u oblastima socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti i održavanja i zaštite životne sredine i prirode. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik